Sovint solitari esportista suant sempre la samarreta pels senders i senderets sobre sabatilles o bicicletes i si no lliscant els seus esquís fent esses sobre les neus i escalant els cims més altsssss:
BTT
Esquí de muntanya
Senderisme i muntanya

dimarts, 10 de febrer del 2009

Esquí de Muntanya: De Corbera als Rasets

Avui he volgut fer una ruta que no es pot fer pas gaire sovint. Els Rasos és la muntanya més propera i factible per a nosaltres en dies de temps dubtós, que aquest any són molts.
He seguit el massís per tot arreu excepte per aquest recorregut que no havia fet mai a l'hivern. Fàcil a l'estiu, és tota una aventura en aquest temps.

Santuari de Corbera, punt de partida de la ruta

Aprofitant la neu d'aquest any me'n vaig cap els Rasos començant des del Santuari de Corbera, rememorant una mica el que van fer els pioners de l'esquí ara fa just cent anys. De fet, segur que si ells haguéssin trobat la neu que hi ha aquests dies no haurien necessitat pujar més amunt i s'haurien quedat als Plans de Corbera mateix a iniciar-se en l'esqui.

Foto 1: Casa de Cal Deu.
Foto 2: El Santuari des de Cal Deu

L'ascens d'aquesta ruta és fàcil, gairebé sempre per camins de cotxe o corriols amb pendent com a màxim, moderat fins a la Font de Tagast. A partir d'allà canvia una mica.

Camí estret que cal remuntar. Baixar-lo serà una altra cosa!

Superada fa una estona la Font, just a sota del coll de Tagast em desvio a l'esquerra a buscar directament el Cap dels Rasets. Uns quans metres més de desnivell i el relleu es va fent cada cop més escarpat.
Acabo arribant al Cap dels Rasets per un petit canaló que deu fer 40º de pendent a peu i amb neu fins per sobre els genolls.


Foto 1: últim canaló abans d'arribar al Cap dels Rasets.
Foto 2: Des del Cap dels Rasets, La Baells i, ampliant la foto es pot veure Berga.


La baixada és una altra cosa, diriem que una mica delicada en molts trams, ...bé, a zones bastant delicada, ...bé, podem dir-ne guarrilla en general, sobre tot la part entre el coll de Tagast i la font del mateix nom.

Foto 1: Penyes Altes i Tossa d'Alp des del Cap dels Rasets.
Foto 2: El Santuari i els plans de Corbera.

Si hagués tingut temps de pujar fins el Pedró, al menys hauria tingut la primera part de la baixada "disfrutona", però allà on he girat no m'ha permés Gaudir-ne gaire. L'altra possibilitat és fer aquesta volta de "Tagast - Cap dels Rasets" des de l'estació, que potser és més aconsellable doncs els espais de baixada són més oberts i més esquiables.
També, al ser vessant sud, la qualitat de la neu no és gaire bona si fa dies que no ha nevat.


Cal puntualitzar que fins la Font de Tagast he passat pels corriols que es fan a peu, però la baixada l'he fet per la pista, que és una mica més ampla.
Imagino que amb tot això no convenceré gaire gent per repetir-la a l'hivern. Si més no, qui la faci ja està avisat!

1 comentari:

FerrerFalip ha dit...

Jo segur que no la faré!!
Tot i això, aquest any és genial a tot arreu.
Veig que has anat fent cosetes aquest hivern. Feia dies que no et seguíem la pista.

Montserrat