Sovint solitari esportista suant sempre la samarreta pels senders i senderets sobre sabatilles o bicicletes i si no lliscant els seus esquís fent esses sobre les neus i escalant els cims més altsssss:
BTT
Esquí de muntanya
Senderisme i muntanya

dijous, 3 de juliol del 2008

BTT: Gironella-La Portella-La Quar-Merlés-La Guàrdia-Gironella

Volta mixta per camins i carreteres secundàries que segueix un monestir, un santuari i una esglèsia força aïllats i perduts enmig d'un entorn natural, també passa per un pont d'origen gòtic.
El camí a partir de Fuïves és força dolent, pedregós i escurxat per l'aigua, a més travessa tres vegades la Riera de la Portella. En primer lloc, després d'uns quants quilòmetres i d'una sèrie de rampes no molt llargues però força dretes, trobem el monestir de Sant Pere de la Portella. . Més info si cliqueu aquí.


Cinc dels sis companys devant del monestir de Sant Pere de la Portella.

Pocs quilòmetres més endavant, però després d'un fort desnivell ens trobem el Santuari de la Mare de Déu de la Quar, amb unes vistes precioses de la zona.

Foto 1: La duresa d'algunes rampes ens obliga a baixar de la bici.
Foto 2: Vistes des del Santuari de la Quar.

A partir d'aquí ens esperen algunes baixades força dificultoses, pendents i amb molta pedra fins a trobar la carretera de la Riera de Merlés.

Merescut avituallament

Després d'un merescut esmorzar al Càmping Riera de Merlés, ens dirigim per carretera i camí més planer cap el pont de Sant Martí de Merlés, i finalment tornem a pujar direcció a l'església de Santa Maria de la Guàrdia, una altra talaia amb molt bones vistes del Baix Berguedà.

Foto 1: Pont de Sant Martí de Merlés.
Fotos 2 i 3: Santa Maria de la Guàrdia.

D'aquí a Gironella queden pocs quilòmetres majoritàriament de baixada.
Clicant la bandera verda del mapa es pot accedir al Wikiloc.

Dades de la ruta: 57 kms, 1140 mts de desnivell i gairebé 4 hores pedalant.
Si al tram final de la ruta ja se'n té prou, es pot estalviar el troç de la Guàrdia enllaçant per carretera els punts 1 i 2 marcats al mapa.
Els companys de la sortida: Jordi, Lluís, Juanjo, Xavi, Josep, Lluís

1 comentari:

Xavi ha dit...

Eps companyeru!! com van les fotos am el super mobil nou??? jeje. Et passo l'adreça del nostre blog de la penya ciclista de Suria (tot i que esta una mica abandonat, xo weno ja l'aniras veient).
www.ucmigmon-suria.blogspot.com
Tb et volia dir q akest diumenge hi ha una cursa a peu de muntanya (10Km) a Callús. Si vols passar un mati voltant per les muntanyes del BAges i aprofitar que et donen entrada gratis a la piscina, ja saps!!! (jo no hi sere, men vax a la platja a fer de domingueru)
Per inscriure't: www.cecallus.blogspot.com

Apa, vagib i entrena fort eh!!

XAVI