Sovint solitari esportista suant sempre la samarreta pels senders i senderets sobre sabatilles o bicicletes i si no lliscant els seus esquís fent esses sobre les neus i escalant els cims més altsssss:
BTT
Esquí de muntanya
Senderisme i muntanya

dijous, 17 de juliol del 2008

Tour de França el 16-07-08. Lanemezan-Foix

No, no, ....no és que hi correm! Només l'hem anat a veure.
Tot un espectacle, tant la caravana publicitària que passa una hora abans com la velocitat a que pugen un port de 1a categoria aquests ciclistes. De fet, si no estàs atent ja t'han passat pel davant!

Jo no hi havia estat mai però el Pep m'ha fet d'amfitrió. Val la pena anar-hi amb algú que hi entengui i que et pugui explicar els més i els menys d'aquesta gran clàssica per etapes.
Però, és clar, una mica de bici haviem de fer. Per això hem deixat el cotxe prop del "Col de Port" i ens hem enfilat fins el "col de Peguera", prop de la població francessa de "Massat".
Ens hem trobat amb una pujada duríssima només de començar, quin escalfament! 475 mts. de desnivell en només 4 kms!!!
De fet ja ens avisava el rètol que hem trobat: 18%. No conec gaires rampes amb aquest pendent a casa nostra.

Els corredors, però, no passaven per aquestes rampes. La seva carretera i la nostra coincideixen gairebé dalt de tot del "Col de Portel" i allà és on ens hem quedat a mirar-los.
Després de que passessin hem prosseguit la ruta i hem acabat de fer algun kilometret més per algunes carreteretes que déu n'hi do. Al final han estat 30 Kms i 960 mts de desnivell.

Un dia complert. Pep i Lluís