Sovint solitari esportista suant sempre la samarreta pels senders i senderets sobre sabatilles o bicicletes i si no lliscant els seus esquís fent esses sobre les neus i escalant els cims més altsssss:
BTT
Esquí de muntanya
Senderisme i muntanya

dimarts, 27 de gener del 2009

Randonée als Rasos de Peguera

Podriem dir que aquesta és la volta més gran que es pot fer al massís dels Rasos de Peguera amb esquís. L'alçada del recorregut oscil.la entre 1.600 i 1.950 mts.
Cal aprofitar l'any de neu que estem tenint i fer aquesta volta a tota la muntanya doncs no sempre es pot fer.

Foto 1: El poble abandonat de Peguera protegit al nord pel "Roc de Peguera"
Foto 2: els plans de Peguera

Tot i que l'he fet amb esquís de muntanya, les eines ideals per fer la volta són, sens dubte, els esquís de randonée, ja que no té descensos importants i segueix gairebé tota l'estona camins amb lleugeres ondulacions. Només el descens inicial dels Rasos fins el poble de Peguera té una baixada amb una certa entitat.

Vistes de la fageda de la Baga de les Nou Comes

A part de la lleugeresa dels esmentats esquís, el recorregut ondulat fa que, en llocs on jo no em trec les pells per lo curt del tram de descens, amb uns esquís amb escames baixes molt més ràpid sense tantes friccions. El mateix passa en els nombrosos plans.
De totes maneres és recomanable amb qualsevol tipus d'esquís, inclós de fons si es té nivell amb baixada; i fins i tot amb raquetes.
El camí no fa cap dels cims del massís, és més, comença baixant fins el punt més baix, el poble abandonat de Peguera. Des d'allà, es va pujant i baixant suaument per terreny de fageda a la Baga de les Nou Comes fins acabar guanyant lentament el punt més alt, just a la zona del Pla de l'Orri.
Des d'allà fins el final només ens queda una suau baixada fins el pàrquig de l'estació.






L'ombra de l'autor.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

I es pot fer tot sencer amb esquís? Sense treure-te'ls enlloc? Em sembla que hi aniré a treure el cap alguna estona...

Lluís ha dit...

Hi ha tres punts molt conncrets que estan justets de neu però encara no em vaig haver de treure els esquís. Si no neva més en pocs dies segurament aquests trams s'hauran de fer a peu. De totes maneres són molt curts.