Sovint solitari esportista suant sempre la samarreta pels senders i senderets sobre sabatilles o bicicletes i si no lliscant els seus esquís fent esses sobre les neus i escalant els cims més altsssss:
BTT
Esquí de muntanya
Senderisme i muntanya

dimecres, 18 de juny del 2008

Serra dels Lladres: Què demanaria per reis?

Llàstima que no toqui perquè si ara em demanessin què vull per reis, la resposta seria aquesta: un camí per la carena de la Serra dels Lladres.
Tan a prop de Berga i tan poca gent que l'ha seguit! Tan maca i tan desconeguda!
Buscava un enllaç entre la Serra de Queralt i la Serra dels Tossals i, així com per l'obaga es pot fer còmodament per un seguit de camins preciosos, per la carena es converteix en tasca difícil, de senglars.
El fil de l'aresta dibuixa un perfil de dents de serra moderats. Si no fos per les de vegades infranquejables boixeres, la ruta seria un seguit de camins i grimpades fàcils i divertits per la roca que a estones aflora.

Foto 1: Serra dels Lladres vista des de la part final (oest).
Foto 2: Serrat de St. Salvador i Serrat de Malla des de la Serra dels Lladres.
La vista tant al nord com al sud és més maca que la de la Serra de Queralt pel fet de ser una mica més aïllada i una mica més alta. Tota l'estona frega els 1.600 mts.
A més, al mig de l'aresta hi he trobat una zona amb una gran quantitat i varietat de fòssils que donen un atractiu més a la ruta.

Foto 1: Fòssils trobats a mitja aresta.
Foto 2: Agradable camí pel vessant nord de la serra.

Em sap greu, la ressenyo però l'anada que he fet per la cresta no la puc recomanar perquè més d'un em maleïrà els óssos quan torni a casa amb les malles o els pantalons estripats. La ruta pel vessant nord sí que és recomanable.



La ruta l'he començat a la Carretera de Berga a St. Llorenç de Morunys (~km7), però també es podria començar a la zona de Campllong, direcció al portet.
L'extrem occidental es pot unir fàcilment amb els senders de la Serra dels Tossals.
Tot i que del punt de partida al punt més alt hi ha 600 mts de desnivell, el total acumulat és de més de 1.000 mts. degut a les nombroses ascensions i descensos fets per enllaçar els cims de la serra.
NOTA: avui somiaré amb boixeres infranquejables!